Botez

Despre Ursitoarele pentru Botez

Ursitoarele de Botez sunt personaje mitologice din tradiția populară românească, care se presupune că apar la ceremoniile de botez pentru a binecuvânta copilul și pentru a-i proteja viața. Ele sunt considerate personificări ale destinelor și ale elementelor naturii.

În general, ursitoarele sunt trei femei în vârstă, cu ochi verzi și cu părul lung și alb. Ele vin îmbrăcate în haine lungi, negre, cu capul acoperit, și cu bastoane în mână. În timpul ceremoniei de botez, ele fac o serie de gesturi și rostesc cuvinte cu caracter profetic, prin care îi transmit copilului binecuvântările și prevestirile lor.

În tradiția populară românească, ursitoarele de Botez sunt considerate a fi atât bune, cât și rele. Ele pot fi binevoitoare și să binecuvânteze copilul cu o viață lungă și sănătoasă, dar pot și să-i prevadă un destin rău și să-l amenințe cu nenorociri. În general, ursitoarele sunt văzute ca fiind personificări ale sorții, care pot influența viața copilului.

Deși ursitoarele de Botez sunt personaje mitologice, ele încă fac parte din tradiția populară românească și sunt încă prezente la ceremoniile de botez, mai ales în mediile rurale. În general, ele sunt văzute ca fiind un element important al ceremoniei de botez, care adaugă o dimensiune spirituală și profetică evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *